Onverwacht goede vangsten bij Oishi & Taniguchi

Vandaag staan we op met sneeuw in Okayama, in deze tijd van het jaar is dat gebruikelijker in Niigata. In het Zuiden zitten de kwekers nogal wat verder bij elkaar vandaan, dus kun je minder kwekers per dag aandoen. We gaan vandaag naar Oishi en Taniguchi.

Oishi staat bekend om zijn Asagi, waar hij vorig jaar in onze ogen teveel vroeg voor zijn eenjarige Asagi, zijn de tosai dit jaar groter. Er zitten zelfs tancho Asagi tussen, ons hart maakt een sprongetje. Zijn deze nog te koop? Al snel bleek van wel. Handen uit de mouwen: we scheppen meteen de beste tancho Asagi eruit. Dit zijn vissen die je maar weinig tegenkomt en helemaal niet in deze kwaliteit.

Bij Oishi zijn de omstandigheden om te filmen en te fotograferen verre van ideaal, verwarmde tunnelkas met veel licht, de lens besloeg continu, daarnaast heeft deze kweker lichtblauwe bakken waardoor de vissen minder goed overkomen 🙁
Het beeldmateriaal van vandaag is dus niet super, maar dat zijn de vissen zeer zeker. Als de koi in Groningen aankomen, zullen we deze prachtvissen stuk voor stuk op de foto en site zetten.

 

Jumbo tosai (Tancho) Asagi, Oishi

Een ginrin Kohaku uit de bak ernaast, vliegt mee met de Asagi 🙂

 

In het volgende koihuis selecteren we een mix tosai met yamabuki en platinum ogon, we pikken er ook nog wat ander bijzondere variëteiten uit.

Dichtbij Oishi bevindt zich één van onze favoriete kwekers Taniguchi. Dit jaar is zijn Goshiki kweek bijzonder goed gelukt, we selecteren de meest lichte goshiki, want in ons Nederlandse water zal het grijs snel donkerder worden. Sommige lijken net Kohaku! Ook is het beni mooi schoon zonder (doorkomend) sumi. Uit ervaring weten we dat deze vissen groot kunnen worden (zelfde groei als de kohaku) met behoud van kwaliteit. In 2013 kochten we ook een aantal tosai Goshiki, één daarvan zwemt bij een klant waar we laatst op bezoek waren. Deze goshiki heeft een enorme body en is de 75 cm al gepasseerd!

Ook hier helaas beslagen lenzen (steamy windows 🙂 en lichte bowls.

Ook picken we een aantal goed gebouwde kohaku, een tancho en een ginrin showa.

In de vele jaren dat we bij Taniguchi komen, hebben we er nog niet eerder enkelkleurige vissen gezien. En wat voor: jumbo tosai Karashigoi van 40-45 cm (!). De aparte oranje kleur komt omdat voor deze bloedlijn een chagoi met een Asagi zijn gekruisd. (De grotere Karashigoi is gereserveerd)

En nog een aantal goshiki van iets hogere kwaliteit. In diezelfde bak zwemmen ook een paar bijzondere tancho’s die vanaf eind maart ook in Groningen zwemmen. Voor de liefhebber van unieke koi! Tenslotte selecteren we nog één Super Goshiki uit het hoge segment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—– under construction —-

dinsdag bezochten we voor de tweede keer momotaro waar we 3 extra jumbo tosai female kochten én takigawa waar we ruim 60 betaalbare jumbo tosai selecteren. Al met al een vruchtbare dag!

Via ons YouTube-kanaal te bereiken via de knop rechtsboven aan op de homepage kun je de filmpjes van al onze aankopen vast bekijken.