Ikeage (afvangen) groeivijver Koi Centrum Noord

Op 7 mei 2017 was het zover: onze groeivijver van bijna 100 kuub werd leeggehaald. Hierin zwemmen vele vissen van klanten, dus niet alleen wij hebben naar deze dag uitgekeken! Voor de ikeage (afvangen) van de groeivijver was het water nog langere tijd groen, dat maakte de spanning over de ontwikkeling van de vissen alleen maar groter….
Zal bijvoorbeeld het sumi nog meer doorgekomen zijn? En is de vis volgens verwachting gegroeid? Het moment van de waarheid nadert….

Maar niet voor Sven en Luc de groeivijver in waadpak betreden, gewapend met een sleepnet waarin alle vissen in één keer gevangen kunnen worden. Dat zorgt voor het minste stress bij de vissen. Om de bezetting van het sleepnet te verkleinen wordt ook nog een extra drijfnet in de groeivijver gelegd.
De meeste klanten zijn bij deze happening aanwezig en de stemming is goed. Het weer werkt bijzonder goed mee: de zon schijnt wat de temperatuur meteen een stuk aangenamer maakt.
In totaal zwemmen er zo’n 40 vissen in deze groeivijver, waarvan er zo’n 30 zijn verkocht. Eén voor één worden de vissen uit het sleepnet gevist en overgeplaatst naar het zwembad.

Van daaruit kunnen de vissen beter worden bekeken. Stuk voor stuk worden de vissen in een bowl geplaatst voor een filmpje en een foto, daarna wordt de vis in bijzijn van de klant gemeten in een meettank en wordt de ontwikkeling geëvalueerd.
Vanuit de meettank wordt de vis ingepakt en gaat deze met de klant mee naar huis, zodat deze zo snel mogelijk kan worden overgeplaatst naar de nieuwe vijver. Op ons youtubekanaal staat een korte video van alle vissen die uit onze groeivijver zijn gekomen: https://www.youtube.com/channel/UCBniU1kK0ssZJuZiMKjuofA

 

 

 

Na een paar uurtjes is de groeivijver leeg, de klanten zijn met hun nieuwe aanwinsten naar huis en wij kijken tegen een lege groeivijver aan. Toch ook wel weer apart, dat alle vissen er nu uit zijn…
Hoog tijd voor een nieuwe lichting!

Hieronder volgen een paar vissen die afgelopen jaar bij ons in de groeivijver hebben gezwommen.

 

Meer foto’s volgen binnenkort. Er zijn nog meerdere nisai Showa, Kohaku en Sanke van Momotaro beschikbaar

Voor het komende seizoen zijn er nog enkele vrije plaatsen in onze groeivijver. We hebben onder meer nog mooie (female) tosai van Momotaro die hiervoor zeer geschikt zijn. U kunt ook kiezen voor het opgroeien van een tateshita Shiro Utsuri van Omosako. U kunt zelf kiezen of u de vis een half jaar of een jaar bij ons laat opgroeien. Dit kunt u ook nog in oktober beslissen.

 

Bekijk ook de terugblik op deze dag: https://youtu.be/zoPG8OyitzQ