17-04-2016: Ikeage Groeivijver Groningen!

De jumbo tosai die vorig jaar in onze groeivijver zijn gegaan worden geoogst. Het zijn voornamelijk Momotaro koi, maar ook enkele Sanke van Marudo en Kohaku van Torazo en Mukashi Ogon van Nagoshi. Uiteraard hebben we alle deelnemers aan de Grow Challenge 2015 hiervoor uitgenodigd en de meesten zijn gelukkig aanwezig.

We starten met een lezing van Jos Derks. Jos heeft visteelt gestudeerd in Wageningen en is landelijk werkzaam als koidokter. Hij heeft veel kennis van bacteriën en koiziekten. Terwijl de deelnemers de informatie van Jos tot zich nemen, worden buiten de voorbereidingen getroffen. De bijna 100 kuubs vijver laten we voor ongeveer de helft leeglopen en er wordt een sleepnet door de vijver gehaald. Langzaamaan worden de vissen steeds beter zichtbaar, tot het sleepnet in de hoek naar boven wordt getrokken. Wat een pracht aan kleuren en forse koi! Super om te zien.

Ondertussen hebben de deelnemers zich ook rond de groeivijver verzameld. Stuk voor stuk worden de koi gevangen en in een zwembad geplaatst. Iedere koi wordt afzonderlijk gefotografeerd. Tiebo Jacobs van KoiQuestion meet de vissen en geeft per koi een uitgebreide beoordeling. Ondertussen schieten Remy en Janine van KoiQuestion beeldmateriaal van de zojuist geoogste vissen.
Na de beoordeling van de koi wordt de vis ingepakt en keren de deelnemers huiswaarts om de vis zo snel mogelijk in hun eigen vijver los te laten…

ikeage-groningen-1

ikeage-groningen-2

ikeage-groningen-3

ikeage-groningen-3-2

ikeage-groningen-4

ikeage-groningen-5

ikeage-groningen-6

ikeage-groningen-7

ikeage-groningen-8

ikeage-groningen-9

ikeage-groningen-9-2-tiebo-beoordeling

ikeage-groningen-9-4

ikeage-groningen-eind-9-5-vat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik
Voor ons was de afhaaldag vrij hectisch, we hebben helaas niet iedereen uitgebreid kunnen spreken. Wat we wel hebben meegekregen is dat alle deelnemers tevreden zijn over het eindresultaat, dus kunnen we terugblikken op een succesvol eerste jaar van de groeivijver! Het was in eerste instantie de bedoeling dat alle vissen een half jaar bij ons zouden verblijven, maar gezien de goede resultaten in oktober kozen alle deelnemers ervoor om hun vis ook bij ons te laten overwinteren. Komend jaar is het uiteraard weer mogelijk om uw koi voor een half jaar (of desgewenst een jaar) in onze groeivijver te plaatsen.
Hierbij enkele resultaten van voor en na een jaar verblijf in onze groeivijver.
sanke-marudo-jeremy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sanke-momotaro-jh2 Showa van tosai naar nisai showa-momotaro-mb tancho-showa-momotaro-as tancho-torazo