FD Food bij Koi Centrum Noord

FD Food informatiepagina

 

FD Food

hoge kwaliteit koivoer FD Food bij Koi Centrum Noord in Groningen

Al jarenlang voeren wij naar volle tevredenheid met Fd Food. Ook in onze groeivijver voeren we voornamelijk met FD Food Build Up Extra Sinking. Onze ervaring is dat de body van de vis met FD Food Build Up Extra geweldig ontwikkeld. Lees meer

175 nieuwe tosai bij Koi Centrum Noord ook vele doitsu en ginrin

Op 10 mei 2019 zijn er maar liefst 175 nieuwe tosai mixen bij ons in Groningen  binnengekomen, waaronder ook vele doitsu en ginrin variëteiten.
Bijzonder fraaie mixen van Conias, Shinoda, Marusei, Sakazume en Yagenji. Lees meer

Koi Centrum Noord voorlopig ook op zondag open van 12.00 tot 17.00

In verband met het seizoen hebben we onze openingstijden aangepast. We hanteren de komende tijd (voorjaar en zomer 2019) de volgende openingstijden. Aan het eind van de zomer (rond sept.) gaan we (afhankelijke van het weer en de drukte op zondag) de tijden weer aanpassen. Lees meer

Rustdag: Valentijnsdag in Kyoto

In het Zuiden zijn we goed geslaagd, meer dan 150 koi hebben we daar ingekocht, waarvan ruim 40 Momotaro (jumbo) tosai! De vissen uit Zuid Japan komen eind maart binnen in Groningen. Voordat we de koi en de kou in het Noorden opzoeken, hebben we een rustdag in Kyoto gepland, en wel op Valentijnsdag 🙂
Lees meer

Omosako time

Woensdag 13 februari

De ochtend start met een autorit van 2 uur naar Omosako. Hij had ons bezoek voorbereid, want er stond een selectie tosai showa voor ons klaar. Altijd fijn als je meteen aan de slag kunt. Verder had Omosako net de tosai Kujaku afgevangen, dat betekent: eerste keuze uit zijn jumbo tosai! We kiezen 7 showa en zes kujaku. De Kujaku van Omosako behoren tot de beste van Japan, de kweker wint er vele prijzen mee. Wij hebben de ervaring dat ze goed groeien, in tegenstelling tot kujaku van sommige andere kwekers. De Kujaku van Omosako kunnen uitgroeien tot jumbo formaat. Lees meer

Veel betaalbare tosai bij Takigawa én female jumbo tosai van Momotaro

Dinsdag staat Takigawa op de planning. We rijden eerst nog even langs Momotaro, dat ligt op de route. Dit jaar zijn er voor het eerst jumbo tosai female go sanke beschikbaar, meestal worden deze alleen op veilingen aangeboden. Dat is voor ons natuurlijk een kans die we niet kunnen laten schieten. We hebben de ogen nog maar nauwelijks open en selecteren in alle vroegte al drie female jumbo tosai (geboren mei 2018), twee Sanke en één showa. Deze toppers worden toegevoegd aan ons toch al ruime aanbod van Momotaro tosai.

Lees meer

Onverwacht goede vangsten bij Oishi & Taniguchi

Vandaag staan we op met sneeuw in Okayama, in deze tijd van het jaar is dat gebruikelijker in Niigata. In het Zuiden zitten de kwekers nogal wat verder bij elkaar vandaan, dus kun je minder kwekers per dag aandoen. We gaan vandaag naar Oishi en Taniguchi.

Oishi staat bekend om zijn Asagi, waar hij vorig jaar in onze ogen teveel vroeg voor zijn eenjarige Asagi, zijn de tosai dit jaar groter. Er zitten zelfs tancho Asagi tussen, ons hart maakt een sprongetje. Zijn deze nog te koop? Al snel bleek van wel. Handen uit de mouwen: we scheppen meteen de beste tancho Asagi eruit. Dit zijn vissen die je maar weinig tegenkomt en helemaal niet in deze kwaliteit. Lees meer

Japan 2019: de eerste aankopen bij Momotaro

Dag 1: We landen, geheel volgens planning om half 10, zondagmorgen in het zonnige Osaka. Goede vlucht, maar zoals altijd helaas weinig geslapen. Met de Hello Kitty Shinkansen :-), het bleek een bijzondere trein, want vrijwel alle Japanners zetten deze op de foto, we volgden dus braaf hun voorbeeld :-). We komen rond het middaguur aan in Okayama., waar het relatief koud (rond het vriespunt) is voor de tijd van het jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

Japan 2019: volg ons in het Zuiden en Noorden

Japan 2019: volg onze koihunt!
Op 9 februari vertrekken we naar Japan, om een zo breed en hoogwaardig mogelijke collectie samen te stellen reizen we zowel naar het Zuiden (10, 11, 12 en 13 feb) als het Noorden (14, 15, 16 feb).
Onze zoektocht zal zich met name richten op hoge kwaliteit (jumbo) tosai met hoge groeipotentie, die desgewenst in onze verwarmde groeivijver kunnen doorgroeien. Maar uiteraard houden we ook onze ogen open voor bijzondere nisai, sansai om ons assortiment aan te vullen.
Bent u nog op zoek naar die ene specifieke variëteit, geef dat dan aan ons door. Onze 25 jarige (!) ervaring zetten we graag voor u in om de koi met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor u te selecteren. U wordt vanuit Japan op de hoogte gehouden van onze zoektocht.
Of volg straks onze aankopen op Facebook en www.koicentrumnoord.nl

Nieuw dit jaar is dat we ook een Whats App groep in het leven hebben geroepen om nieuwe aanwinsten snel te communiceren. Hiervoor kunt u zich aanmelden door op onderstaande link te klikken.

https://chat.whatsapp.com/HuJyaCMh43SGGYMX6i2kPA

Tijdens onze afwezigheid past iemand op ons huis en verzorgt de vissen. Koi Centrum Noord is vanwege Japan gesloten op zaterdagen 9 en 16 februari.

 

Zaterdag 9 + 16 feb gesloten

Let op: in verband met Japan is Koi Centrum Noord op zaterdag 9 en 16 februari gesloten. Ook webshopbestellingen worden niet verstuurd.
Vanaf 23 februari zijn we weer iedere zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur en uiteraard op afspraak.
Graag tot ziens in Groningen ⛩