Nieuwe tosai bij Koi Centrum Noord

We hebben nieuwe tosai mixen beschikbaar

Tosai mix van Oofuchi, goromo, sanke, kujaku, ochiba, kikokuryu (13-15 cm)
Tosai mix van Marusei: kohaku, sanke, showa, kujaku, yamabuki, hi utsuri, asagi (10-12 cm).
Prijs 3 voor 50,-
Tosai mix van Aoki: doitsu kohaku, doitsu hariwake, kikusui etc (10-12 cm).
Prijs 49,50 per stuk
Tosai Tamasaba van Kaneko (5-7 cm)

Deze vissen komen net uit quarantaine en kunnen meteen worden overgeplaatst.

Tosai mix Marusei

tosai mix Aoki

 

 

Tosai mix Oofuchi

Tamasaba tosai Kaneko

 

Beide Pinksterdagen open vanaf 1200 uur

Op 1e Pinksterdag is Koi Centrum Noord in Groningen open van 12.00 tot 16.00 uur.
Op 2e Pinksterdag zijn we open open van 1200 tot 1700 uur!
Wees welkom in Groningen.

Op Hemelvaart open van 12.00 tot 17.00

Op Hemelvaartsdag is Koi Centrum Noord in Groningen open van 12.00 tot 17.00 uur.

Paasweekend extra open!

Het Paasweekend is vaak de traditionele start van het vijverseizoen. De watertemperatuur begint langzaam weer te stijgen. En je wilt waarschijnlijk binnenkort weer beginnen met het voeren van je koi, of je was daar alweer mee begonnen 🙂
Voor deze opstartperiode van de vijver willen we drie belangrijke tips meegeven.

1. Zorg ervoor dat na een lange periode met de nodige neerslag de KH weer op peil wordt gebracht en goed wordt gestabiliseerd.

2. Start het filtersysteem weer goed op met nieuwe bacteriestammen.

3. Gebruik melkzuurbacteriën om de conditie van de vissen te verbeteren en de kans op bacteriële infectie te verkleinen. Ook eventuele beschadigingen zullen beter genezen.

De volgende producten hebben wij geselecteerd op basis van jarenlang gebruik en goede ervaring.

1. Natural Aquatic Rock verhoogt de KH, maar bevat zoals veel andere producten niet alleen natrium bicarbonaat, dat na 2 weken weer is uitgewerkt.
Dit product bevat ook calcium, kalium en magnesiumbicarbonaat en gemalen oesterschelpen. Met daarbij veel sporen elementen, enzymen en kleimineralen zorgt het ervoor dat het niet alleen de KH verhoogt en Ph buffert, maar ook de samenstelling van het vijverwater verrijkt.

2500 gr is voor 20.000 L
Verkrijgbaar in : 1250 gr (€14,95), 2500 gr (€24,95), 6250 gr (€44,95) en 12.500 gr (74,95).

2. Voor het opstarten van het filtersysteem met nieuwe bacteriestammen kun je flessen met vloeibare levende bacteriën gebruiken. We hebben hiervoor Microbelift en Bactoplus in voorraad. Als je zelf wilt kweken hebben we de Biota Complete.

3. Anarex Bio blijft het meest bekende en werkzame melkzuurbacterie.
We hebben 1 liter (€13,95), 2,5 liter (€29,50) en 5 liter (€49.99).

Tijdens het Paasweekend hebben we in onze winkel een actie met 10 % korting op bovengenoemde artikelen !

  • Goede vrijdag 30 maart zijn we open van 12.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag 31 maart zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 1 april (Eerste Paasdag) van 12.00 tot 17.00 uur
  • Maandag 2 april (Tweede Paasdag) zijn we open van 12.00 tot 17.00 uur.

We zijn afgelopen februari in Japan geweest om nieuwe koi in te kopen. Bij Momotaro selecteerden we maar liefst 60 tosai Kohaku, Sanke en Showa. Ook een aantal mooie female jumbo tosai Yamabuki Ogon van zo’n 30 cm. Bij Taniguchi hebben we een aantal VHQ tosai kohaku en tancho weten te bemachtigen. En bij Isa kochten we high grade tosai Showa. Dit zijn slechts een deel van onze aankopen. Op onze site leest u de dagverslagen met foto’s en filmpjes van onze nieuwe aanwinsten. Deze nieuwe koi zwemmen allemaal al fris en fruitig rond in Groningen.

Graag verwelkomen we u komend Paasweekend!
Luc en Wiejanne
Koi Centrum Noord
Ulgersmaweg 1
9731 BJ Groningen

PS: Onze actie met 15% korting op het koivoer FD Food hebben we nog even verlengd. Bespaar tijdelijk 30,- op 15 kilo FD food.

 

Japan 2018 – dag 6 – Marudo & Isa

Onze dag start bij Marudo, daar kopen we een sansai chagoi van 63 cm. Ook een nisai platinum ogon, een nisai yamabuki ogon en een nisai chagoi. Deze selectie bestond voor 90% uit vrouwtjes. De platinum ogon en de chagoi zijn zoekopdrachten.

Lees meer

Japan 2018 – Dag 4 & 5 Reisdag & Aankomst in Niigata

Donderdag 23 februari
Het was onze bedoeling om Kyushu te bezoeken, maar helaas net als vorig jaar zijn daar te weinig voor ons interessante koi beschikbaar om die lange reis te gaan maken. We blijven het gewoon proberen 🙂

Vandaar dat we een dag eerder naar het Noorden reizen dan oorspronkelijk gepland. We vertrekken om 11.30 in warme Okayama en komen om 18.00 uur in sneeuwwitte Nagaoka aan. Ineens een fors temperatuurverschil, de winterjas kan weer uit de koffer. Brr. Lees meer

Japan 2018 – Dag 3 Taniguchi en wederom Takigawa

‘s ochtends rijden we bij Umeda langs, zelf geen kweker, maar een handelaar net als Narita Koifarm. Er zwemmen meerdere mooie koi rond, maar er zit niets bij wat ons dusdanig aanspreekt dat we besluiten verder te gaan.

Bij Taniguchi kopen we al jaren achtereen mooie tosai uit het hoge kwaliteitssegment. Onze ‘eigen’ Yondan Maruten Kohaku komt ook bij deze topkweker vandaan. Omdat hij al zijn vissen als tosai verkoopt, kun je bij deze kweker bijzonder hoge kwaliteit selecteren. Vrijwel alle kwekers houden hun beste tosai als tategoi en laten deze doorgroeien als nisai. Lees meer

Japan 2018 – dag 2: Takigawa en Oishi

Dinsdag 20 februari 2018
Door het tijdsverschil slapen we bijzonder onrustig. Ondanks dat we nog moe zijn van de reis, lukt het helaas niet om door te slapen en worden continu wakker….
Onze tweede dag in Japan starten we bij Takigawa. We zien een forse nisai female Mukashi Ogon van 55 cm voor een zoekopdracht en mooie vrouwelijke Kohaku, maar helaas ook met een fors prijskaartje, deze houden we even in gedachten…

Lees meer

Japan 2018 – the hunt for jumbo tosai

Maandag 19 februari 2018
Na een soepele, rechtstreekste vlucht van KLM komen we maandagmorgen om 9.15 aan op Osaka Kansai International Airport. Helaas tijdens de vliegreis weinig kunnen slapen, wel wat filmpjes gekeken.
We stappen meteen op de trein richting Okayama, waar we om 12.30 uur aankomen. Omdat we nog niet kunnen inchecken bij het hotel, reizen we maar meteen door naar Momotaro. Eén van onze favoriete kwekers gezien de goede groei-eigenschappen van hun koi.

Luc stuit meteen op een bassin met goede showa en begint enthousiast met selecteren,
Lees meer