Rustdag: Valentijnsdag in Kyoto

In het Zuiden zijn we goed geslaagd, meer dan 150 koi hebben we daar ingekocht, waarvan ruim 40 Momotaro (jumbo) tosai! De vissen uit Zuid Japan komen eind maart binnen in Groningen. Voordat we de koi en de kou in het Noorden opzoeken, hebben we een rustdag in Kyoto gepland, en wel op Valentijnsdag 🙂
Lees meer

Omosako time

Woensdag 13 februari

De ochtend start met een autorit van 2 uur naar Omosako. Hij had ons bezoek voorbereid, want er stond een selectie tosai showa voor ons klaar. Altijd fijn als je meteen aan de slag kunt. Verder had Omosako net de tosai Kujaku afgevangen, dat betekent: eerste keuze uit zijn jumbo tosai! We kiezen 7 showa en zes kujaku. De Kujaku van Omosako behoren tot de beste van Japan, de kweker wint er vele prijzen mee. Wij hebben de ervaring dat ze goed groeien, in tegenstelling tot kujaku van sommige andere kwekers. De Kujaku van Omosako kunnen uitgroeien tot jumbo formaat. Lees meer

Veel betaalbare tosai bij Takigawa én female jumbo tosai van Momotaro

Dinsdag staat Takigawa op de planning. We rijden eerst nog even langs Momotaro, dat ligt op de route. Dit jaar zijn er voor het eerst jumbo tosai female go sanke beschikbaar, meestal worden deze alleen op veilingen aangeboden. Dat is voor ons natuurlijk een kans die we niet kunnen laten schieten. We hebben de ogen nog maar nauwelijks open en selecteren in alle vroegte al drie female jumbo tosai (geboren mei 2018), twee Sanke en één showa. Deze toppers worden toegevoegd aan ons toch al ruime aanbod van Momotaro tosai.

Lees meer

Onverwacht goede vangsten bij Oishi & Taniguchi

Vandaag staan we op met sneeuw in Okayama, in deze tijd van het jaar is dat gebruikelijker in Niigata. In het Zuiden zitten de kwekers nogal wat verder bij elkaar vandaan, dus kun je minder kwekers per dag aandoen. We gaan vandaag naar Oishi en Taniguchi.

Oishi staat bekend om zijn Asagi, waar hij vorig jaar in onze ogen teveel vroeg voor zijn eenjarige Asagi, zijn de tosai dit jaar groter. Er zitten zelfs tancho Asagi tussen, ons hart maakt een sprongetje. Zijn deze nog te koop? Al snel bleek van wel. Handen uit de mouwen: we scheppen meteen de beste tancho Asagi eruit. Dit zijn vissen die je maar weinig tegenkomt en helemaal niet in deze kwaliteit. Lees meer

Japan 2019: de eerste aankopen bij Momotaro

Dag 1: We landen, geheel volgens planning om half 10, zondagmorgen in het zonnige Osaka. Goede vlucht, maar zoals altijd helaas weinig geslapen. Met de Hello Kitty Shinkansen :-), het bleek een bijzondere trein, want vrijwel alle Japanners zetten deze op de foto, we volgden dus braaf hun voorbeeld :-). We komen rond het middaguur aan in Okayama., waar het relatief koud (rond het vriespunt) is voor de tijd van het jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

Japan 2019: volg ons in het Zuiden en Noorden

Japan 2019: volg onze koihunt!
Op 9 februari vertrekken we naar Japan, om een zo breed en hoogwaardig mogelijke collectie samen te stellen reizen we zowel naar het Zuiden (10, 11, 12 en 13 feb) als het Noorden (14, 15, 16 feb).
Onze zoektocht zal zich met name richten op hoge kwaliteit (jumbo) tosai met hoge groeipotentie, die desgewenst in onze verwarmde groeivijver kunnen doorgroeien. Maar uiteraard houden we ook onze ogen open voor bijzondere nisai, sansai om ons assortiment aan te vullen.
Bent u nog op zoek naar die ene specifieke variëteit, geef dat dan aan ons door. Onze 25 jarige (!) ervaring zetten we graag voor u in om de koi met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor u te selecteren. U wordt vanuit Japan op de hoogte gehouden van onze zoektocht.
Of volg straks onze aankopen op Facebook en www.koicentrumnoord.nl

Nieuw dit jaar is dat we ook een Whats App groep in het leven hebben geroepen om nieuwe aanwinsten snel te communiceren. Hiervoor kunt u zich aanmelden door op onderstaande link te klikken.

https://chat.whatsapp.com/HuJyaCMh43SGGYMX6i2kPA

Tijdens onze afwezigheid past iemand op ons huis en verzorgt de vissen. Koi Centrum Noord is vanwege Japan gesloten op zaterdagen 9 en 16 februari.

 

Zaterdag 9 + 16 feb gesloten

Let op: in verband met Japan is Koi Centrum Noord op zaterdag 9 en 16 februari gesloten. Ook webshopbestellingen worden niet verstuurd.
Vanaf 23 februari zijn we weer iedere zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur en uiteraard op afspraak.
Graag tot ziens in Groningen ⛩

FD Food bij Koi Centrum Noord

FD Food informatiepagina

 

FD Food

hoge kwaliteit koivoer FD Food bij Koi Centrum Noord in Groningen

Al jarenlang voeren wij naar volle tevredenheid met Fd Food. Ook in onze groeivijver voeren we voornamelijk met FD Food Build Up Extra Sinking. Onze ervaring is dat de body van de vis met FD Food Build Up Extra geweldig ontwikkeld. Een ander voordeel van FD is dat er zeer weinig vervuiling optreed in de vijver en het filter, dit omdat FD Food optimaal wordt verteerd. FD Food is op wheatgerm basis maar dit gaat niet ten koste van de groei. De kwaliteit van de eiwitten (van de speciale vissoort Hoki uit schoon water uit Nieuw Zeeland, daarvan is bewezen dat deze het meest lichaamseigen was en het beste wordt opgenomen) in FD Food is zodanig goed dat deze optimaal wordt omgezet in spiermassa bij de koi. Het FD Food Build Up Extra is een groeivoer dat vanaf 8 graden is te gebruiken, de vissen blijven dus ook bij lagere temperatuur groeien.

Omdat een koi van nature van de bodem eet, hebben we ook veel klanten die vroegen naar zinkend FD Food. Daarom hebben we nu ook een zinkende variant fd food Build Up Extra van 5 kg, kost 79,50 (tijdelijke aanbieding 69,50). De verpakking van 20 kg FD Build Up Extra Sinking kost 269,50 (tijdelijke aanbieding 229,-).

Groot assortiment FD Food, snelle levering, bestel vandaag nog!
Continu komen verse zendingen FD Food van Japan naar Nederland, een deel daarvan komt weer bij ons binnen. Koi Centrum Noord heeft een grote voorraad FD Food en daarom kunnen wij snel leveren. U kunt het koivoer FD in onze winkel kopen, maar ook online bestellen in onze webshop.

Ook FD koivoer kopen?
Nu tijdelijk fikse kortingen, bespaar maar liefst 30,- op 15 kg FD Food Build Up Extra. Bestel snel!

FD Food is een Japans kwaliteitsvoer wat gebruikt wordt door ruim 57 kwekers in Japan waaronder de top 20 kwekers zoals Momotaro, Sakai, Dainichi en Matsue. Door de unieke samenwerking met de grootste koikwekers heeft FD Food het onbereikbare bereikt: een koivoer dat volledig uitgebalanceerd is voor de optimale groei en ontwikkeling van uw koi. In de ontwikkelingsfase is FD Food door deze kwekers op de farms getest (i.p.v. in laboratoria) . Hierdoor is het mogelijk de beste receptuur te vinden wat aansluit bij de behoefte van de vissen in hun natuurlijke omgeving.
Door de kennis van de kwekers van hun vissen is het mogelijk constant de hoogst mogelijke kwaliteit te
handhaven en aanpassingen in de receptuur te maken wanneer noodzakelijk. Geen enkel ander voer heeft deze mogelijkheid waardoor FD Food continue een grote voorsprong heeft op de andere merken.

Voordelen:
Altijd het meest verse Japanse voer
100% natuurlijke ingrediënten
De grootste kwekers gebruiken FD Food
57 koikwekers waarvan de 20 beste koifarms van Japan gebruiken FD Food
Research en ontwikkeling gedaan bij en door de Japanse kwekers
Het enige voer dat constant wordt doorontwikkeld.
FD Food geeft een duidelijke verbetering in de ontwikkeling van de koi en zorgt voor overweldigende kleuren.

Fd food Build Up Extra

FD Food Build Up Extra bij Koi Centrum Noord in Groningen

 

FD FOOD – BUILD UP EXTRA

FD Food Build Up Extra: Hoogwaardig voer op basis van tarwebloem wat uitermate geschikt is voor lage watertemperaturen zonder dat het afbreuk doet aan de gezonde groei van de koi. Verder bevat dit voer probiotica dat zorgt voor een betere weerstand.

Voordelen
een uitgebalanceerde combinatie van enzymen
de beste ingrediënten bevorderen de verteerbaarheid
ontwikkelt lichaamsvolume zonder stress
houdt koi optimaal doorvoed.

Ingrediënten :  vismeel, zemelen, tarwebloem, glutenmeel, brouwersgist (gedroogd), alfalfa, garnalenmeel, steviapoeder, knoflookpoeder, vitamines en mineralen.

Analyse: ruwe eiwitten: min. 36%, ruwe oliën en vetten: min. 3%, ruwe as: max. 12%, ruwe vezels: max 5%, vocht: max. 9%.

Verkrijgbaar in 3 kg en 15 kg verpakkingen in M- en L- korrel.

 

Ook FD Food Build Up Extra kopen? Bestel het FD koivoer meteen via onze webshop!

 

FD Food supplement

FD Food Supplement bij Koi Centrum Noord in Groningen

 

FD FOOD – SUPPLEMENT

Fd Food Supplement: Dit unieke uitgebalanceerde voer vermindert de stress en verkort bij huidbeschadigingen en gaten de genezingsduur. Bovendien zorgt het voer ervoor dat het immuunsysteem van de koi wordt versterkt.

Voordelen
FD Food supplement bevordert de gezondheid van de koi
vergroot de weerstand
verbetert de werking van de organen
bevordert de opbouw van de slijmhuid waardoor de huid beter beschermd wordt en meer glans krijgt.

Ingrediënten :  vismeel, steviapoeder, krillmeel, zeewierpoeder, kurkumapoeder,  glutenmeel, brouwersgist (gedroogd), alfalfa, maismeel, knoflookpoeder, tarwebloem, zemelen, vitamines en mineralen.

Analyse: ruwe eiwitten: min. 38%, ruwe oliën en vetten: min. 6%, ruwe as: max. 15%, ruwe vezels: max 3%, vocht: max. 9%.

 

FD Food Supplement kopen? Bestel direct het FD koivoer via onze webshop!

 

FD FOOD – BUILD UP EXTRA – SINKING

Al het goede van FD Food Build Up Extra maar dan in een zinkende korrel. Ideaal voor voerautomaten. Onze ervaring in de groeivijver is zeer goed, de vissen groeien er super op.

Door het gebruik van Build Up Extra Sinking kunt u diverse voordelen verwachten:

  • Een uitgebalanceerde combinatie van Enzymen
  • Bevat de beste ingrediënten die een uitstekende spijsvertering bevorderen
  • Houdt de Koi optimaal doorvoed
  • Ontwikkelt lichaamsvolume zonder Stress

Verkrijgbaar in M-korrel. In een 5 kg zak óf een 20 kg zak
Analyse
Gegarandeerde analyse: ruwe eiwitten min 36%, ruwe olien  en vetten min 3%, ruwe as max 12%, ruwe vezels max 5%, vocht max 9%

Ingrediënten: vismeel, tarwezemelen, tarwebloem, glutenmeel, gedroogd brouwersgist, alfalfa, krillmeel, stevia poeder, knoflookpoeder, visolie, aquavitaminen, aquamineralen.

FD Food Build Up Extra Sinking kopen? Bestel direct het FD koivoer via onze webshop!

 

Meer lezen over fd food en de achtergronden van dit topvoer? Lees het artikel van het bezoek van Kenny Baba (directeur FD Food) aan Koi Centrum Noord.

<h2> Of bekijk het interview met Kenny Baba, President of FD Food</h2>

 

Nieuwe tosai bij Koi Centrum Noord

We hebben nieuwe tosai mixen beschikbaar

Tosai mix van Oofuchi, goromo, sanke, kujaku, ochiba, kikokuryu (13-15 cm)
Tosai mix van Marusei: kohaku, sanke, showa, kujaku, yamabuki, hi utsuri, asagi (10-12 cm).
Prijs 3 voor 50,-
Tosai mix van Aoki: doitsu kohaku, doitsu hariwake, kikusui etc (10-12 cm).
Prijs 49,50 per stuk
Tosai Tamasaba van Kaneko (5-7 cm)

Deze vissen komen net uit quarantaine en kunnen meteen worden overgeplaatst.

Tosai mix Marusei

tosai mix Aoki

 

 

Tosai mix Oofuchi

Tamasaba tosai Kaneko

 

Beide Pinksterdagen open vanaf 1200 uur

Op 1e Pinksterdag is Koi Centrum Noord in Groningen open van 12.00 tot 16.00 uur.
Op 2e Pinksterdag zijn we open open van 1200 tot 1700 uur!
Wees welkom in Groningen.