Japan 2018 – dag 6 – Marudo & Isa

Onze dag start bij Marudo, daar kopen we een sansai chagoi van 63 cm. Ook een nisai platinum ogon, een nisai yamabuki ogon en een nisai chagoi. Deze selectie bestond voor 90% uit vrouwtjes. De platinum ogon en de chagoi zijn zoekopdrachten.

Verder bezoeken we veel kwekers, lopen in en uit, want veel (jumbo) tosai is er niet meer beschikbaar. Zeker niet in het kwaliteitsniveau waarin wij ze zoeken. Vorig jaar zijn er door overstromingen helaas veel tosai in mudponds verloren gegaan, dat is te merken in het aanbod.

We slagen bij Isa, die al jarenlang hoog op ons verlanglijstje stond. Uit zijn hoge kwaliteits jumbo tosai kunnen we selecteren, dat maakt onze dag weer goed. We komen op 9 stuks. De mannetjes waren al uit deze bak geselecteerd, dus grote kans op een vrouw. De kweker levert deze vissen met certificaat.