Japan 2018 – Dag 4 & 5 Reisdag & Aankomst in Niigata

Donderdag 23 februari
Het was onze bedoeling om Kyushu te bezoeken, maar helaas net als vorig jaar zijn daar te weinig voor ons interessante koi beschikbaar om die lange reis te gaan maken. We blijven het gewoon proberen 🙂

Vandaar dat we een dag eerder naar het Noorden reizen dan oorspronkelijk gepland. We vertrekken om 11.30 in warme Okayama en komen om 18.00 uur in sneeuwwitte Nagaoka aan. Ineens een fors temperatuurverschil, de winterjas kan weer uit de koffer. Brr.

Vrijdag 24 februari
Vandaag gebruiken we om ons te oriënteren, welke kweker heeft wat rondzwemmen en in welke prijs/kwaliteit-verhouding. We zoeken nog een paar goede tosai showa’s en bezoeken hiervoor verschillende kwekers, waaronder Isa, Dainichi en Hoshikin. Tegelijkertijd zoeken we ook een karashigoi, maar dat lijkt niet zo eenvoudig. De meeste kwekers hebben dit niet (meer) zwemmen of de kwaliteit laat te wensen over…

Bij Marudo zien we wel een geschikte karashigoi: het is een female sansai. In dezelfde bak zwemmen ook mooie female sansai chagoi, daar ook maar eentje van geselecteerd en gefilmd.

Morgen gaan we terug voor wat nisai, we zagen mooie ogon en chagoi zwemmen, dus wordt hopelijk morgen vervolgd!