Japan 2018 – dag 2: Takigawa en Oishi

Dinsdag 20 februari 2018
Door het tijdsverschil slapen we bijzonder onrustig. Ondanks dat we nog moe zijn van de reis, lukt het helaas niet om door te slapen en worden continu wakker….
Onze tweede dag in Japan starten we bij Takigawa. We zien een forse nisai female Mukashi Ogon van 55 cm voor een zoekopdracht en mooie vrouwelijke Kohaku, maar helaas ook met een fors prijskaartje, deze houden we even in gedachten…

Uit een bassin met tosai Mukashi Ogon selecteren we een flink aantal Mukashi. Deze koi zijn nu 18-20 cm, maar kunnen wel lekker groeien. We kiezen egale Mukashi met een goede bouw in verschillende tinten. We hebben goede ervaringen met deze ‘groeibommetjes’ in onze groeivijver! We vullen de doos aan met tosai hi Utsuri en andere tosai met leuke patroontjes.

Na de lunch vervolgen we onze weg bij Oishi, het is de eerste keer dat we deze kweker bezoeken maar zijn verrast door de vele variëteiten die hij heeft zwemmen. We starten in zn tosaihuis. De tosai platinum en Yamabuki ogon springen er meteen uit. Deze koi zijn qua formaat nu 16-20 cm, maar hebben een perfecte bouw en alles in zich om flink te groeien. We selecteren 31 stuks, een mix van O.a Platinum Ogon, Ginrin Platinum Ogon, (ginrin) Yamabuki Ogon, Matsuba, kin Matsuba.

In zijn nisaihuis zien we schitterende Sanke met mooie patronen, we selecteren er vier en maken de doos vol met een forse Kohaku. Omdat deze vissen binnen in een klein bassin hebben gezwommen, zijn ze nog wat mager. In NL zullen we ze meteen goed op het voer zetten. Prijs 495,- p.stuk.

 

Omgeving Oishi Koifarm

Omgeving Oishi Koifarm

4x Sanke & Kohaku, nisai, 40-45 cm, Oishi. 495,- p.st.

 

Vanwege de grote afstanden tussen de kwekers in het Zuiden zijn we pas aan het eind van de dag bij Taniguchi. Daar zien we mooie Kohaku, maar de kweker zelf is er pas morgenmiddag weer.
Wordt morgen dus vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *